Tinitus (šumenje v ušesih)

Tinitus se manifestira kot šumenje, piskanje, bobnenje ali zvočno utripanje v ušesih (običajno je obojestranski), ne da bi bil človek pri tem izpostavljen zunanjemu zvočnemu viru. Tinitus se pojavlja dokaj pogosto, tako pri odraslih, kot pri otrocih, vzroki pa v veliki večini primerov niso znani.

Tinitus-sumenje-v-usesihTinitus se pogosteje pojavlja pri starejših osebah, pri osebah ki so na delovnem mestu izpostavljene močnemu hrupu, pri osebah, ki poslušajo preglasno glasbo (še posebej s slušalkami), pri osebah s slabšim sluhom, pa tudi pri osebah s povišanim krvnim tlakom, pri sladkorni bolezni, pri anksioznih ali depresivnih osebah itd. Prav tako tinitus povezujemo z uporabo nekaterih zdravil. Pojavlja se lahko kot nezaželena stranska posledica jemanja zdravil, ki so na bazi acetilsalicilne kisline (Aspirin, Andol), nekaterih protibolečinskih zdravil, pa tudi nekaterih antibiotikov. Žal imajo prav vsa zdravila nezaželene stranske učinke, zato jih v posvetovanju s svojim zdravnikom zmanjšajte na minimum možnega.

Tinitus največkrat ne predstavlja znaka za kakšno hujšo bolezen v glavi. Kratkotrajno šumenje ali piskanje (nekaj minut) se občasno pojavlja pri vseh ljudeh. To je normalno in ne potrebuje nikakršnega zdravljenja. Pogosto imajo osebe s tinitusom tudi vrtoglavico, vendar med seboj največkrat nista v neposredni povezavi. Še to; če gre za komaj slišen pisk, ki ga človek sliši šele, če se skoncentrira na zvoke v ušesih in jih zazna samo v popolni tišini, temu tankemu komaj zaznavnemu pisku ne moremo reči tinitus, saj ta tanek (izjemno visok) ton zaznavajo vsi ljudje. To je naravno.

Če pa je šumenje ali piskanje s svojo jakostjo in intenziteto stalno in moteče prisotno v zavesti osebe, gre za resno motnjo, ki se lahko izraža na različne načine (slab spanec, težave s koncentracijo, težave pri delu, pojav depresije), kar močno znižuje kvaliteto življenja prizadete osebe.

Uradna medicina specialno za tinitus nima posebnih zdravil, v nekaterih primerih (otoskleroza) pa tinitus lahko odpravijo z operacijo.

Kaj pa alternativa?

V večini primerov tinitus uspešno odpravimo z energoterapijo Bioquantum. Energoterapevt z bio-fotonskim obsevanjem glave in področja ušes na kvantnem nivoju vzpostavlja energijsko ravnovesja človekovega koherentnega polja, globinsko obseva področje srednjega in notranjega ušesa, evstahijev kanal in področje grla ter sinusov. S tem postopkom se v glavi in v področju ušes vzpostavlja energijsko ravnovesje, ki sproži homeostatični proces samozdravljenja. Pacienti so pogosto, preden so prišli k energoterapevtu, poskušali že skorajda vse in so že skoraj obupali, zato sedaj komaj verjamejo, da tinitus izginja.

 Opomba: Odprava tinitusa pa tudi z energoterapijo Bioquantum ne poteka v vseh primerih tako hitro in enostavno. V 30-40% pacientov šumenje (piskanje) v celoti (popolnoma) poneha že po prvi štiridnevni terapiji, pri ostalih pa se po prvi terapiji tinitus sicer zmanjša, je pa še vedno prisoten. V tem primeru terapijo v tritedenskem razmaku ponovimo, vse, dokler ne dosežemo optimalen rezultat.

Kvaliteta življenja se bistveno popravi. Iz obraza izgine tudi črnogledost, zlovoljnost, depresivnost… in tudi celotno psihofizično počutje osebe je mnogo boljše.

Žalostno dejstvo je, da večina bolnikov pride k energoterapevtu šele, ko so poskusili vse druge (neuspešne) možnosti. To nam govori, da so ljudje slabo obveščeni o učinkovitosti energijske terapije.

Z energoterapijo Bioquantum dosegamo navdihujoče rezultate tudi na daljavo (kvantna teleportacija), brez neposrednega fizičnega kontakta s klientom.

Vse besede o učinkovitosti energoterapije Bioquantum pa so odveč. Človek verjame samo svoji lastni izkušnji. Vabimo vas, da si jo pridobite…

Lahko nas pokličete na mob. 041 636 532, na mob. 031 494 620, lahko nam pišete na info@bioquantum.si ali pa nas kontaktirajte preko gumba za »Naročilo«.

Naročite se

Comments are closed.