Kifoza

Kifoza ali pogrbljenost predstavlja povečano zakrivljenost hrbtenice na hrbtu v prsnem delu, lahko pa se pojavi tudi na drugih delih hrbtenice. Navzven je kifoza opazna kot slaba telesna drža, še posebej je opazna v sedečem položaju in skoraj vedno jo spremlja zapognjenost ramen naprej.

KifozaKifoza je lahko posledica nagle rasti, ko mišično tkivo ne sledi rasti kostnega, nanjo vpliva nepravilno in dolgotrajno sedenje (šola), nošenje pretežke torbe (šola), škodljivo je dviganje težkih bremen, skoraj v vseh primerih pa gre za prešibke trebušne in/ali hrbtne mišice. Tudi prehrana je izredno pomemben dejavnik – če se otrok hrani s »fast food-om«, s hrano, ki je mineralno in vitaminsko osiromašene (rafinirana), s konzervirano in kemično obdelano hrano, skratka s hrano, ki je »mrtva«, to v času rasti odločilno vpliva na rast kosti in mišic. In kifoza je tu.

Vsaka slaba telesna drža v predšolski dobi (»pogrbljen« zgornji del hrbta, ramena ukrivljena naprej), na katero starši (in pedagogi) ne reagirajo pravočasno, v naslednjih letih (v osnovnošolski in srednješolski dobi) lahko preraste v resno zdravstveno težavo – v kifozo. Kifoza se lahko pojavi tudi zaradi deformacije stopal in (ali) kolen, kar privede do nepravilnega položaja medenice in nestabilnosti celotnega mišično-skeletnega sistema.

Dokler kifoza še ni oblikovala »trajnih« deformacij, je najbolj priporočljiva telesna vadba, krepitev hrbtnih in trebušnih mišic in vzdrževanje njihove prožnosti, ukvarjanje s športom (predvsem je priporočljivo plavanje). Starši naj otroka stalno opozarjajo na korigiranje slabih navad v drži telesa. Če »preventiva« ne pomaga in če se kifoza resno poslabša, ima uradna medicina na razpolago različne ortopedske tretmaje, tudi operacije.

Energoterapevti imamo o kifozi svoje “laično” mnenje, ki smo si ga ustvarili na podlagi izkušenj in tudi po pripovedovanju naših »pacientov«. Najslabša možna rešitev problemov kifoze in skolioze, ki prinese porazno stanje, pa je operativni kirurški poseg. Popolna imobilizacija hrbtenice uniči glavne funkcije hrbtenice. Hrbtenica se mora premikati, gibati, zvijati, omogočati premikanje v vse smeri, mora biti podmazana in premakljiva. Ko ji vzamete te lastnosti, počasi vse njene funkcije dokončno atrofirajo.

Energoterapija Bioquantum je alternativa, ki izjemno pomaga pri težavah s kifozo. Hrbtenici s to metodo ne moremo škodovati. Je neinvazivna, neboleča in učinkovita metoda. Vaša kifoza se bo že po prvem ciklusu energoterapij občutno popravila (ciklus traja štiri zaporedne dni). Za optimalne rezultate je potrebno ciklus energoterapij dva do trikrat ponoviti, z enomesečnimi presledki.

Žalostno dejstvo je, da večina bolnikov pride k energoterapevtu šele, ko so poskusili vse druge (neuspešne) možnosti. To nam govori, da so ljudje slabo obveščeni o učinkovitosti energijske terapije.

Z energoterapijo Bioquantum dosegamo navdihujoče rezultate tudi na daljavo (kvantna teleportacija), brez neposrednega fizičnega kontakta s klientom.

Vse besede o učinkovitosti energoterapije Bioquantum pa so odveč. Človek verjame samo svoji lastni izkušnji. Vabimo vas, da si jo pridobite…

Lahko nas pokličete na mob. 041 636 532, na mob. 031 494 620, lahko nam pišete na info@bioquantum.si ali pa nas kontaktirajte preko gumba za »Naročilo«.

Naročite se

Comments are closed.