Skolioza

Skolioza je zdravstven problem s hrbtenico, ki se najpogosteje pojavi že v zgodnjih letih otroštva, lahko se zelo poslabša v dobi hitre rasti in odraščanja, lahko pa se razvije v težek zdravstveni problem za celo življenje. Gre za nepojasnjeno krivljenje hrbtenice v eno ali drugo stran v obliki črke »C«. Skolioza je lahko tudi dvostranska in se krivi na obe strani od ravne linije, v obliki črke »S«, zelo redka pa je tristranska skolioza.

Skolioza je kar pogosta otroška in mladostniška težava, zato naj bodo starši pozorni na vsako asimetrijo telesa in na vsako asimetrijo v telesni drži (ena rama nižja kot druga, prsni koš bolj izbočen na eni strani, bolj izbočena lopatica na eni strani, neenak rebrni lok, neenaka višina leve in desne strani medenice). Včasih imajo mladostniki »prikrito« skoliozo, kar pomeni, da imajo kljub težavam s hrbtenico, vseeno relativno dobro telesno držo. To otežuje zgodnje diagnosticiranje. Starši v takih primerih nepravilnosti v ukrivljenosti hrbtenice opazijo čisto slučajno, npr. med umivanjem otroka po hrbtu.

Uradna medicina deformacije, ki jih povzroča skolioza, večinoma uvršča med neznane etiologije. Vzroka ne pozna, zato si tudi ne upa dajati prognoz, kako se bo bolezen »razvijala«. »Destabilizirana« je statika skeletno-mišičnega sistema. Starši (in mladostniki) POZOR: ko je skolioza diagnosticirana, se morate zavedati, da se sama od sebe ne bo popravila. Skolioza je progresivna skeletno-mišična deformacija in če ničesar ne ukrenete, progresivno krivi hrbtenico celo življenje.

Uradna medicina pri skoliozi poskuša pomagati s fizioterapijami, s priporočanjem lažjih športnih aktivnosti in gibalnih vaj, s predpisovanjem hrbteničnih opornic in v najslabšem primeru celo z invazivnim operativnih fiksiranj hrbtenice. Vse to pa pri skoliozi bolj malo pomaga. Kljub vsemu temu človeku lahko ostanejo trajne posledice na kostno-mišičnem sistemu. Uradna medicina pri skoliozi nima učinkovite terapije, ki bi sanirala skoliozo in odpravila skoliotične težave s hrbtenico.

Energoterapija Bioquantum je alternativna metoda, s katero izjemno uspešno rešujemo probleme s skoliozo

Kakšne so alternativne možnosti?

Žal so pacienti (in njihovi starši) slabo informirani (oziroma sploh ne vedo), da energijska kvantna bio-fotonska metoda Bioquantum z velikim uspehom odpravlja probleme s skoliozo. Če otrok (mladostnik) ne izgublja dragocenih let s postopki, ki ne zagotavljajo gotovega uspeha in če pride na energoterapijske tretmaje pravočasno, to je, še preden so se razvile trajne »nepopravljive« deformacije hrbtenice, je uspeh praktično stoodstoten. Skoliozo pa je z energoterapijo Bioquantum mogoče popraviti v vseh starostnih obdobjih, tudi, ko je že v progresivno napredovali fazi, ampak, takrat rezultati niso več »čudežni«, vsekakor pa se stanje da popraviti.

Vsem bolnikom, ki jim je bila diagnosticirana skolioza, priporočamo energoterapijo Bioquantum kot prvo izbiro, ne pa kot zadnjo možnost, ko so izčrpali že vse uradne možnosti in izgubili dragoceni čas. Če se skolioza ne sanira pravočasno, se stanje lahko dramatično poslabša. Pojavijo se bolečine in degenerativna obolenja.

Skolioza se sicer največ pojavlja v fazi rasti, ker ravno takrat prekratke lumbalne mišice lahko ekstremno močno krivijo hrbtenico v stran. Ampak, poleg tega, da smo z energoterapijami Bioquantum v dolgoletni praksi v celoti (popolnoma) sanirali mnoge skolioze otrok in mladostnikov, smo pomagali pri vsaj delnem izboljšanju skoliotičnega stanja tudi pri 70 letniku.

Energoterapije Bioquantum, ki so namenjene sanaciji skolioze, se izvajajo štiri zaporedne dni, vsak dan do 20 minut. Visoko specializirani energoterapevti z indukcijo koherentnega bio-fotonskega polja vplivajo (delujejo) na koherentno polje celic (tkiv) v področju, kjer je hrbtenica nepravilno ukrivljena. Pri energijski interakciji pride do vibracijske uskladitve obeh koherentnih polj, kar v organizmu sproži homeostatične procese samoregulacije, (samo)zdravljenja in revitalizacije.

Skoliotične osebe opozorimo, da po končani energoterapiji, ko so že doma, med homeostatičnim procesom »samoporavnavanja« (ko se hrbtenica »postavlja« v svoj naraven položaj), včasih lahko pride do bolečin. Naj se tega ne ustrašijo, to je v tem postopku čisto normalno. Bolečine, če do njih sploh pride, niso hude. Stanje se že po prvem ciklu energoterapij bistveno popravi. Po dveh do treh tednih premora štiridnevno serijo energoterapij ponovimo in običajno se po drugem ciklusu energoterapij hrbtenica že postavi v normalen položaj. Zadovoljstvo strank je nepopisno.

Žalostno dejstvo je, da večina bolnikov pride k energoterapevtu šele, ko so poskusili vse druge (neuspešne) možnosti. To nam govori, da so ljudje slabo obveščeni o učinkovitosti energijske terapije.

Z energoterapijo Bioquantum dosegamo navdihujoče rezultate tudi na daljavo (kvantna teleportacija), brez neposrednega fizičnega kontakta s klientom.

Vse besede o učinkovitosti energoterapije Bioquantum pa so odveč. Človek verjame samo svoji lastni izkušnji. Vabimo vas, da si jo pridobite…

Lahko nas pokličete na mob. 041 636 532, na mob. 031 494 620, lahko nam pišete na info@bioquantum.si ali pa nas kontaktirajte preko gumba za »Naročilo«.

Naročite se

Comments are closed.