Ščitnica

Ščitnica je žleza z notranjim izločanjem (endokrina žleza). Leži na spodnjem delu vratu (pod sapnikom). Že njeno ime pove, kaj je njena funkcija in kako pomembna je. Izloča več izjemno pomembnih hormonov, ki nadzorujejo presnovni metabolizem, uravnavajo rast in razvoj, povečujejo porabo kisika in bazalno presnovo, posegajo v metabolizem ogljikovih hidratov, lipidov in beljakovin, uravnavajo pa tudi delovanje srca (upočasnjeno ali pospešeno bitje), vplivajo na mišice, na rast las, na počutje itd. Če je »proizvodnja« ščitničnih hormonov motena (premalo ali preveč hormonov), pride do težav, ki se kažejo v različnih simptomih:

 • prekomerno ali prenaglo pridobivate kilograme, ste čez dan prekomerno utrujeni, vas obliva mrzlica, se vam megli, imate počasnejši srčni utrip, ste depresivni, imate občutek tesnobe, imate močnejše menstrualne krvavitve, morda izgubljate lase…
 • ali pa obratno, izgubljate na teži oziroma kljub ješčosti hujšate, se precej potite, vam razbija srce, vas obdaja občutek tesnobe, imate povišan krvni tlak, neredne menstruacije…

V obeh primerih je možno, da je vzrok težavam moteno delovanje ščitnice. Če se izloča premalo ščitničnih hormonov, se metabolizem upočasni (hipotiroidizem), če je ščitničnih hormonov preveč, se metabolizem pospeši (hipertiroidizem).

Najizrazitejši simptomi motenega delovanja ščitnice:

 • golša – pojavi se ob motenem delovanju ščitnice ali pa zaradi raka na ščitnici
 • spremembe v srčnem utripu (hipotiroidizmom – počasnejši srčni utrip, hipertiroidizem – pospešen srčni ritem)
 • povišan krvni tlak in občutek razbijanja srca (srčna palpitacija)
 • spremembe razpoloženja in energije (vpliv na nivo energije in na razpoloženje); prenizek nivo ščitničnih hormonov se kaže kot utrujenost, lenobnost, depresivnost, s prekomerno delujočo ščitnico pa so ljudje nervozni, razdražljivi, muči jih nespečnost
 • izguba las – nenavadno prekomerno izpadanje las (z vzpostavitvijo normalnega delovanja ščitnice lasje najpogosteje spet začnejo normalno rasti)
 • moteno uravnavanje telesne temperature – ko vam je ne glede na normalno temperaturo bivalnega prostora prevroče (pride tudi do prekomernega znojenja) ali prehladno (mrazenje)
 • suha koža
 • krhki, lomljivi nohti
 • odrevenelost rok ali mravljinčenje v rokah
 • občutek šibkosti mišic ali tresenje rok
 • neredne menstruacije, močnejše menstrualne krvavitve
 • težave z vidom
 • zaprtje
 • diareja

Zakaj pride do hipotiroidizma (ali hipertiroidizma), uradna medicina nima jasnega odgovora. Zelo pogost vzrok hipotiroidizma je vnetje ščitnice (tiroiditis), najpogostejša oblika vnetja ščitnice pa je avtoimunsko vnetje ščitnice (Hashimotojev tiroiditis), ko telo tvori protitelesa, ki poškodujejo ščitnico, zaradi česar pride do zmanjšanega delovanja ščitnice oziroma do znižanja nivoja ščitničnih hormonov v organizmu. Vnetje ščitnice lahko povzroči tudi avtoimuno obolenje ščitnice, ki ji rečejo Basedowova oziroma Gravesova bolezen, ko imunski sistem organizma tvori protitelesa, ki napadejo ščitnico in le-ta zato izloča preveč ščitničnih hormonov. Motnje delovanja ščitnice se kar pogosto pojavijo tudi po porodu, vendar običajno v roku enega leta izzvenijo. Eden od pomembnih vzrokov za moteno delovanje ščitnice oziroma moten nivo ščitničnih hormonov v organizmu pa je žal tudi vpliv delovanja različnih zdravil s svojimi nezaželenimi stranskimi učinki (kar predstavlja velik stres).

Uradna medicina zdravi bolezni ščitnice z zdravili, s kemijo, z obsevanjem (vse ima nezaželene stranske učinke), pa tudi s kirurško odstranitvijo ščitnice. 

Energoterapija BIOQUANTUM je alternativna metoda, s katero izjemno uspešno rešujemo probleme s ščitnico.

Kakšne so alternativne možnosti – z energoterapijo Bioquantum?

Energoterapevti večino vzrokov za nepravilno delovanje ščitnice pripisujemo – stresu! To velja tudi za avtoimune bolezni ščitnice. Značilnost ščitnice je, da je ekstremno občutljiva na stres. Destabilizacijo delovanja ščitnice lahko povzročijo različne stresne situacije, tako psihične, kot fizične narave. Na srečo se ščitnica prav tako hitro in dobro odzove tudi, ko ji pomagamo z energoterapijo – z indukcijo biofotonske plazme ciljano delujemo na destabilizirano koherentno polje celic obolele (poškodovane) ščitnice in hkrati “obsevamo” tudi energijske točke, ki so v neposredni povezavi še z nekaterimi drugimi žlezami z notranjim izločanjem (hipofiza, epifiza, priželjc, nadledvične žleze, spolne žleze). S tem energijskim »posegom« stabiliziramo klientovo koherentno polje in posredno vplivamo na delovanje organskih sistemov specializiranih celic, ki nadzorujejo in varujejo organizem (imunski sistem). V energijski interakciji pride do ekscitacije klientovega koherentnega polja in do t.i. biološke resonance, kar vodi v vibracijsko (informacijsko) uskladitev energijskega biopolja ščitnice. Energijski poseg (energoterapija Bioquantum) v organizmu sproži procese samoregulacije, regeneracije in revitalizacije ter normalizacijo biokemičnih procesov in fizioloških funkcij. Z energoterapijo Bioquantum odpravljamo stanje, ki je povzročilo moteno delovanje ščitnice.

Energoterapija Bioquantum je pri reševanju problemov delovanja ščitnice tako izjemno učinkovita, da se običajno že po prvem ciklusu terapij (štiri zaporedne dni, 15-30 minut dnevno) stanje hormonov normalizira. To skoraj brez izjeme pokaže diagnostična »slika« na ponovnem pregledu pri zdravniku. Kljub temu pa problem s ščitnico ne bo trajno odpravljen, če ne bo odstranjen primaren vzrok za nastanek bolezni – stres. V tem primeru se bo, zaradi ekstremne stresne občutljivosti ščitnice, bolezen čez čas ponovila in klient bo zopet potreboval pomoč.

Energoterapija Bioquantum ni v koliziji z uradno medicino. Uživanje ščitničnih hormonov v obliki tablet, antitiroidnih zdravil ali dodatkov joda ne vpliva na učinkovitost energijske terapije, in obratno, energoterapija ne vpliva na zmanjševanje učinkov zdravil (medikamentov). Energoterapija Bioquantum nima nikakršnih negativnih ali stranskih učinkov, ki bi kakorkoli škodovale osebam, ki imajo moteno delovanje ščitnice.

Žalostno dejstvo je, da večina bolnikov pride k energoterapevtu šele, ko so poskusili vse druge (neuspešne) možnosti. To nam govori, da so ljudje slabo obveščeni o učinkovitosti energijske terapije.

Z energoterapijo Bioquantum dosegamo navdihujoče rezultate tudi na daljavo (kvantna teleportacija), brez neposrednega fizičnega kontakta s klientom.

Vse besede o učinkovitosti energoterapije Bioquantum pa so odveč. Človek verjame samo svoji lastni izkušnji. Vabimo vas, da si jo pridobite…

Lahko nas pokličete na mob. 041 636 532, na mob. 031 494 620, lahko nam pišete na info@bioquantum.si ali pa nas kontaktirajte preko gumba za »Naročilo«.

Naročite se

Comments are closed.